Klantcase: Makso

‘Global Nomad heeft ons bedrijf echt verder geholpen’

Global Nomad Nederland is dé ICT-partner van Makso Assemblage B.V. Dit bedrijf is al meer dan 30 jaar actief in de assemblage van printplaten. Net als Global Nomad Nederland heeft ook Makso Assemblage B.V. de blik op de toekomst gericht. We vertellen graag meer over deze klant, over onze ICT-dienstverlening aan dit bedrijf en hoe de klant onze ICT-dienstverlening waardeert.

Superieure kwaliteit

De assemblage van printplaten is volop in ontwikkeling. Makso zet – met de blik op de toekomst – vol in op technologische ontwikkeling. Het beschikt over een geavanceerd machinepark en een geoptimaliseerd productieproces. Makso levert aan klanten hightechproducten van superieure kwaliteit. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, is het bedrijfspand in Veenendaal uitgebreid met een nieuwe, moderne faciliteit. De totale productieruimte beslaat nu 6.000 m2 komt.

Onze ICT-dienstverlening

Global Nomad Nederland ontzorgt Makso Assemblage B.V. volledig op ICT-gebied. Wij beheren de servers, de storage en het netwerk van het bedrijf. We doen het werkplekbeheer en bouwen specifieke software voor de productie. Onze medewerkers bevinden zich op locatie en zijn direct benaderbaar voor support. De lijnen zijn erg kort. Zo kunnen we Makso een optimale ICT-dienstverlening garanderen.

De ervaring van Makso

Hoe kijkt Makso Assemblage B.V. naar de ICT-dienstverlening van Global Nomad Nederland? We vragen het aan directeur Nico Bovenschen. Hij vertelt eerst iets meer over zijn bedrijf.

“We zijn echt een mooi familiebedrijf. Een platte organisatie met korte lijnen. Tegelijkertijd zijn we een speler van serieus formaat in de EMS ofwel de assemblage van elektronica. In de afgelopen jaren hebben we een enorme groei doorgemaakt. Onze klanten doen al meer dan 25 jaar zaken met ons. Zij verwachten flexibiliteit en maatwerk. Er zijn weinig bedrijven die dat leveren zoals wij dat doen.”

ICT als kritische factor

“Met Global Nomad Nederland hebben we een prachtige langetermijnrelatie opgebouwd. In het begin hadden we één computer in de hoek staan. Dat was onze server. Vroeger was ICT eenvoudig te begrijpen. Tegenwoordig is de techniek erg complex geworden. De ICT binnen Makso is met een factor 1000 gegroeid. In onze productieruimte staan veel hightechmachines die op allerlei manieren communiceren met verschillende servers en applicaties. Voor mij is dat inhoudelijk niet meer te volgen. Tegelijkertijd is de ICT een kritische factor geworden. Zodra de ICT stilvalt, staat de hele organisatie stil. Dan kan iedereen naar huis. Gelukkig is dat bij ons nog nooit voorgekomen.”

ICT-dienstverlening van Global Nomad

“Global Nomad Nederland heeft bij Makso een technische en adviserende rol. Elke twee weken heb ik een overleg met Bert Verbeeke, de directeur van Global Nomad Nederland. We bekijken waar we tegenaan lopen en wat er beter kan. Daar slaan we met een hamer op en we gaan verder. Ook kijk ik met Bert verder vooruit, naar de toekomst.”

“Mede dankzij de samenwerking met Global Nomad Nederland is er in onze organisatie de afgelopen jaren veel veranderd. Bert en zijn mensen hebben ons echt verder geholpen. De flexibiliteit die onze klanten van ons verwachten, vraag ik ook aan Global Nomad. Daar gaan ze helemaal in mee.”

Global Nomad biedt maatwerk

“Ik heb goede ervaringen met Global Nomad. Iedereen kan een server met wat programma’s erop beheren. Maar we hebben veel meer nodig dan dat. Helemaal in deze tijd, waarin cybersecurity in het geding is en je zomaar geconfronteerd kunt worden met een hack. Global Nomad biedt maatwerk. Mocht het ter sprake komen in mijn netwerk, dan beveel ik Global Nomad voor 100 procent aan bij mede-ondernemers.”

.